MASH/HER/DIP

Polska

Działania performatywne, Sztuki wizualne
Edycja

MASH/HER/DIP Formację tworzą trzy kobiety: Olga Badowska, Joanna Baranowska i Anna Kasińska. Grupa performatywno-kulinarna powstała w 2009 roku, ale wspólnie działały już wcześniej: Anna i Olga prowadziły Underground Restaurant- prywatną restaurację przywołującą tradycję elitarnych salonowych spotkań. Wraz z Joanną zrealizowały Food Jockeys Night w Café Kulturalna w Warszawie oraz performens Pielegnacje w Nowym Teatrze.  (Przy Kolacji z kanarkiem współpracują z kostiumografką Agnieszką Stanasiuk). Gotowanie bywa dla nich kreacją innego świata, a jedzenie zawsze ma przenosić do nowego wymiaru. Karmienie pozwala - subtelnie, ale i brutalnie - znaleźć się wewnątrz odbiorcy. MASH/HER/DIP przetwarza jedzenie i myślenie o nim.

Wydarzenia